Over CABINET

CABINET - niet zomaar modern meubilair, maar een uitgekiend, op maat te maken kastsysteem dat wordt gekenmerkt door de liefde voor details. Een systeem dat zich in zijn design, functie en stijl optimaal aan persoonlijke leefsituaties en -ruimtes laat aanpassen. Want bij ons staat de mens altijd in het middelpunt. Met zijn speciale wensen, zijn heel eigen manier om zaken te ordenen en zijn persoonlijkheid, die hij ook met de vormgeving van zijn woonruimte tot uitdrukking wil brengen. Daarbij kunnen onze klanten er altijd op vertrouwen dat hun CABINET made in Germany is - altijd uniek in zijn intelligente oplossingen en esthetiek.


De historie van CABINET vindt zijn oorsprong in de in 1838 opgerichte houthandel “Joseph Greven”. Michael Greven, de latere oprichter en eigenaar van CABINET die net als zijn vader nog zelf leerde en actief was in de houthandel van zijn overgrootvader, onderkende in de jaren 60 - in de jaren waarin de bouwmarkten opkwamen - de noodzaak om te specialiseren. Als importeur van technische producten voor de bouw van kasten maakt hij eind jaren 70 op zijn reizen door Noord-Amerika kennis met een heel andere kijk op kasten dan in Duitsland gangbaar was: Hier werden schuifdeuren langs rails aan de vloer en het plafond geleid. Zij sloten meestal een nis van muur tot muur af, waardoor nuttig bruikbare bergruimte achter de deuren ontstond. Michael Greven onderkende het enorme potentieel dat in deze eenvoudige oplossing besloten lag en ontwikkelde - terug in Duitsland - in eerste instantie uit eenvoudige bouwsets gaandeweg een kwalitatief hoogwaardig schuifdeur-inbouwkastsysteem incl. bijbehorend dienstenpakket.

Een idee dat tot op heden dynamisch verder wordt ontwikkeld. De innovatieve, door CABINET gepatenteerde techniek waardoor de schuifdeuren vederlicht te bedienen zijn, werd in de loop van de jaren gecompleteerd met ontelbare verdere verfijningen. Daartoe behoren buitengewone materialen en designmogelijkheden, zoals een bekleding met stoffen of behang en het individuele bedrukken van fronten, alsmede innovatieve technische uitvoeringen zoals automatische deuren en TV-schermdeuren.

De vervaardiging – Inbouwkasten Made in Germany


Tot het kastsysteem afgemonteerd in de kamer van onze klant staat, zijn er veel afzonderlijke stappen gezet waar wij intensief aandacht aan besteden. Van een uitvoerige advisering en een gedetailleerde planning tot de productie van het individuele, in onze productiefaciliteit in Kerpen bij Keulen op maat gemaakt systeemmeubel.

Alleen het beste vinden wij goed genoeg. Daarom hechten wij, als CABINET, grote waarde aan kwaliteit tot in de kleinste details. Van de keuze van de materialen tot aan de kleinste schroef. Het gebruik van veiligheidsglas bij alle glazen deuren is voor ons even vanzelfsprekend als de materiaalkeuze en productie volgens de hoogste Duitse milieunormen.

De verwerking van alle gebruikte materialen vindt bij ons altijd plaats in een combinatie met de nieuwste technologie en precieze handenarbeid op onze productielocatie in Kerpen. Daardoor wordt elke CABINET een uiterst functioneel, uniek exemplaar dat gezien mag worden en van het oppervlak tot het kleinste schap voor u op maat gemaakt is.

Om levenslang plezier te hebben van uw CABINET.

  • Made in Germany

    CABINET - een kwaliteitsbelofte en keurmerk voor exclusieve, uitsluitend in Duitsland gemaakte producten die van handmatig geselecteerde materialen gemaakt worden.

  • Gecertificeerde veiligheid van het glas

    CABINET - door de gecertificeerde veiligheid van het glas bent u beschermd tegen glassplinters door gebruik te maken van gehard of gelaagd veiligheidsglas.

  • Roltechniek – 10 jaar garantie

    CABINET biedt tien jaar garantie op de probleemloze werking van de schuifdeur-roltechniek.

Deurenprogramma

Vorm en kleur van het kozijn zijn doorslaggevend voor het totale aanzicht van het deursysteem. Meestal heeft men daarbij de keuze uit meerdere kleuren. Bovendien heeft u de mogelijkheid enkele van de kozijnen ook in een kleur van uw keus te laten lakken.

MEER LEZEN


Oppervlakken

Wat u ook wilt, vrijwel alles is mogelijk: spiegelglas, gesatineerd of van patronen voorzien glas, gelakt, met behang bekleed, fineer van echt hout of decors, geoliede bamboe, fijn vlechtwerk, met klanteigen stoffen bespannen of - bijzonder individueel - met CABIprint® naar eigen keus bedrukt.

MEER LEZEN


Interieur

De corpussen zijn afhankelijk van de deurkeuze - draai- of schuifdeur - met het front verbonden of niet. Zij worden eveneens op maat gemaakt en kunnen meestal onafhankelijk van de deuren worden gebruikt. Er zijn meerdere designs beschikbaar die zich in kleur, materiaal, uitrustingsdiepte en details van elkaar onderscheiden.

MEER LEZEN