Toekomst
met traditie

De historie van CABINET vindt zijn oorsprong in de in 1838 opgerichte houthandel “Joseph Greven”. Michael Greven, de latere oprichter en eigenaar van CABINET die net als zijn vader nog zelf leerde en actief was in de houthandel van zijn overgrootvader, onderkende in de jaren 60 - in de jaren waarin de bouwmarkten opkwamen - de noodzaak om te specialiseren. Als importeur van technische producten voor de bouw van kasten maakt hij eind jaren 70 op zijn reizen door Noord-Amerika kennis met een heel andere kijk op kasten dan in Duitsland gangbaar was: Hier werden schuifdeuren langs rails aan de vloer en het plafond geleid. Zij sloten meestal een nis van muur tot muur af, waardoor nuttig bruikbare bergruimte achter de deuren ontstond. Michael Greven onderkende het enorme potentieel dat in deze eenvoudige oplossing besloten lag en ontwikkelde - terug in Duitsland - in eerste instantie uit eenvoudige bouwsets gaandeweg een kwalitatief hoogwaardig schuifdeur-inbouwkastsysteem incl. bijbehorend dienstenpakket.

Een idee dat tot op heden dynamisch verder wordt ontwikkeld. De innovatieve, door CABINET gepatenteerde techniek waardoor de schuifdeuren vederlicht te bedienen zijn, werd in de loop van de jaren gecompleteerd met ontelbare verdere verfijningen. Daartoe behoren buitengewone materialen en designmogelijkheden, zoals een bekleding met stoffen of behang en het individuele bedrukken van fronten, alsmede innovatieve technische uitvoeringen zoals automatische deuren en TV-schermdeuren.

Een CABINET is meer dan een praktische, op maat gemaakte bergruimte, het is een ideeënrijk stijlelement dat zich in zijn look en functionaliteit aan de individuele wensen en behoeften van zijn eigenaar laat aanpassen. 

Sinds 2016 geven Jens Leyrer en Frank Nowicki leiding aan het succesvolle familiebedrijf.